מי שמוכר בדיגיטל יודע… זה לא פשוט בכלל.

כי בדיגיטל אין לנו את המפגש הפיזי, עם האפשרויות שגלומות בו. יש לנו אך ורק מילים ותמונות… או במילים אחרות, תוכן! וזה אומר שכל אדם שמוכר בדיגיטל חייב לסגל לעצמו איזושהי שפה שיווקית. ואם פעם היינו מוצאים קופירייטרים אך ורק במשרדי הפרסום הגדולים, היום הם אנחנו פוגשים אותם בכל מקום שבו אנשים מנסים למכור אונליין.

מצד שני, עצם זה שאנשים מנסים למכור, לא בהכרח אומר שהם מצליחים למכור!!! אמנות המכירה בדיגיטל (ואמנות המכירה בכלל) דורשת הרבה התנסות ולמידה. הנה כמה טיפים שיעזרו לך לצאת לדרך עם טקסטים שיווקיים טובים יותר. והכוונה היא לא רק לטקסטים – כל מה שיופיע למטה  נכון גם לגבי דיבור למצלמה, תמונות או גרפיקה.

1 – הגהה

נתחיל עם הכלל הכי אפור: פשוט לכתוב נכון. לא צריך עורך לשוני, ולא חייבים להיות אלופי השפה העברית. אבל יש לנו המון דרכים לבדוק את עצמנו: לתת את הטקסט לעוד קורא, להריץ בדיקת איות, להדפיס, לקרוא את המילים בקול רם…  זה שווה לך את ההשקעה, כי טקסט עם טעויות הגהה בוטות גורם לאנשים לפקפק ביכולות שלך ובמוצר עצמו.

2 – נקודת מבט

אנשים לא רוצים לשמוע כמה שהמוצר שלך מדהים. הם רוצים לשמוע על עצמם: "איך זה עומד לעזור לי?", "מה זה עומד לשנות בחיים שלי?", "למה שאני אסמוך עליך?"… כל זה אומר שרוב המילים שמופיעות בטקסט צריכות לדבר אל הקורא ועל הקורא. אנחנו רגילים לראות דברים בחיים (ולדבר עליהם) מנקודת המבט של עצמנו. .

3 – פשוט ונקי

כתיבה שיווקית טובה היא פשוטה ונקיה מאד. לא לחזור על עצמך, לא להשתמש במונחים מקצועיים. צריך להיזהר עם דימויים מעורפלים והומור מורכב. כדי להקל על הקריאה יש לשלב כותרות משנה ולחלק את הטקסט לפסקאות. כל זה נכון גם לגבי הדיבורים בסרטון וידאו (שיופיעו תמיד בליווי כתוביות לטובת אנשים שצופים בלי סאונד). בדיוק באותו אופן צריך להקפיד גם על העיצוב – לשמור על מראה נקי ולהבליט את מה שחשוב.

4 – קריאה לפעולה

הטיפ הזה נשמע טיפשי, אבל האמת היא שהוא חיוני: אנשים צריכים שנגיד להם מה הם אמורים לעשות. לא סתם יש את כל הכפתורים: 'קנה עכשיו' או 'קרא עוד'… צריך לסגור את הטקסט עם קריאה לפעולה! ואם הטקסט ארוך – נשבץ את הקריאה כמה פעמים במקומות מתאימים.

והנה עוד נקודה חשובה: בכל הצעה שיווקית מותר לשלב רק קריאה לפעולה אחת. זה לא חכם לבקש מאנשים (למשל) גם להירשם לניוזלטר וגם לקנות את המוצר. ההצעה צריכה להיות פשוטה, והקריאה לפעולה – עוד יותר פשוטה!!

5 – כותרת מנצחת

טקסט שיווקי טוב פותח בכותרת טובה, או במשפט מחץ מנצח. אנחנו רוצים לגרום לאדם שגולל את הפיד לעצור! כל אדם שגולש בעולם הדיגיטלי נחשף להמון גירויים, ואנחנו צריכים איזשהו הוק מוצלח שיגרום לו להתעכב.

איך לומדים לכתוב כותרות מנצחות? מפרסמים הרבה ועוקבים אחרי הנתונים. מה היתה שורת הנושא של המייל שאנשים פתחו יותר? מה הייתה שורת הפתיחה של הפוסט שהניב יותר מעורבות? וכן הלאה.

6 – להתאים לפורמט

טקסט שיווקי באימייל, טקסט שיווקי בפוסט בפייסבוק, טקסט שיווקי על המודעה, טקסט שיווקי בעמוד נחיתה או בדף המוצר בחנות… בכל מצב ובכל הקשר שבו נציג את הטקסט – יש להתאים אותו לפורמט כדי שהוא יהיה אפקטיבי. כדי ללמוד איך לעשות את זה אפשר לעקוב אחרי מצליחני רשת, ופשוט ללמוד מהעבודה שלהם.

7 – לכתוב כמו שמדברים

טקסט שיווקי טוב לא צריך להיות רשמי ונוקשה מדי. כדי לתרגל את זה אפשר לכתוב מכתב לחברה ממש טובה: לספר לה מה אני מוכרת, בשביל מה ובשביל מי זה טוב ואיך זה יכול לעזור. כשאנחנו נפרדים מהרשמיות קל לנו יותר לפנות לרגש, והמסרים מרגישים הרבה יותר אישיים ומשכנעים.

8 – לשלב סיפורים

סיפורי הצלחה? עדויות לקוחות? תיאורי מקרה? הסיפור על התהליך שעברתי בעצמי?

אנשים אוהבים סיפורים. כשאנחנו משלבים סיפורים בטקסטים שלנו, אנחנו משפרים במידה רבה את הנכונות של הקורא להקשיב ולשמוע.

9 – להאמין

כדי למכור היטב צריך להאמין בכל הדברים הטובים שאנחנו מספרים בטקסטים השיווקיים שלנו.

אם אני בעצמי מרגישה שהמוצר שלי לא באמת שווה, זה יחלחל לתוך הטקסט. ובדיוק באותו אופן: כשאני מוכרת משהו שאני עפה עליו ומתלהבת ממנו – הטקסטים פשוט ייצאו טובים יותר.

10 – תירגול

נכון שאי אפשר ללמוד שחייה בהתכתבות? אז באותה מידה אי אפשר ללמוד להיות קופירייטר בלי להתנסות, להרגיש את המים ולחוות את התגובות. מכל הטיפים שכתבתי כאן – זה הטיפ החשוב ביותר! יש מולך את כל העולם הדיגיטלי ואת כל הפלפטפורמות שיאפשרו לך לנסות ולהתנסות. ואם קשה לך להתחיל ישר מהמכירה עצמה – אפשר להתחיל עם יצירת תכנים שהם לא שיווקיים כדי לתרגל את שרירי היצירתיות ואת הביטחון העצמי.