בבלוג הזה כבר יש פוסט עם 10 כללים חכמים למנהלי אתרים מתחילים. הנה, בקישור הזה.

אבל נגיד שהאתר שלך קיים כבר תקופה, ואיכשהו יש לך הרגשה שהוא קצת עייף וצריך לתת לו אהבה. זה טבעי ושכיח שאתרים מתיישנים והאנרגיה היצירתית של ההתחלה נעלמת. מעבר לכך, בזמן שהאתר קיים צברת נתונים, ידע ומידע על הגולשים שלך. את כל הידע והניסיון שלך כדאי לרתום עכשיו כדי לבדוק ולשפר את האתר!

1 – המטרה שלך

יכול להיות שהאתר שלך משרת כמה מטרות במקביל, או שלא הייתה לך מטרה ברורה ומוגדרת בזמן ההקמה. אבל עכשיו כבר עבר זמן, וכדאי לגבש החלטה לגבי המטרה המרכזית של האתר. להשיג מכירות? להציג תיק עבודות? להשיג עוקבים?

ברגע שהמטרה העיקרית הוגדרה אנחנו יודעים מה להבליט ולאן לכוון את הגולשים.

2 – חווית משתמש

נסו לבחון את האתר מנקודת המבט של של גולש שנמנה על קהל היעד האידאלי של האתר.

מה האדם הזה מחפש כשהוא מגיע לאתר? האם הוא יראה את התשובה מיד במקום מובלט בעמוד הבית? מה היית רוצה שהוא יעשה? האם עמוד הבית מכוון אותו לשם?… ביקור באנליטיקס ילמד אותך מה הדפדפן והמכשיר שהוא מעדיף. האם הגולש יראה את האתר באופן מיטבי? מה העמוד שהוא מבקר בו הכי הרבה? לאן הוא הולך משם? האם זה המקום שאליו אני רוצה שהוא יימשך? האם הטקסטים מדברים על הצרכים, הרצונות ומה שמעניין את הגולש? (וזאת, מן הסתם, בניגוד למה שמעניין אותך).

3 – להוסיף קריאות לפעולה

מה אנחנו רוצים שהגולשים יעשו? הדרך הנכונה לטפל בזה היא פשוט לבקש, לגרום להם להקליק על כפתור.

יש שני דברים שכדאי להקפיד עליהם כשמוסיפים קריאה לפעולה. האחד הוא שהטקסט יהיה מושך, ברור וחד משמעי. והדבר השני הוא – לא לשים כמה סוגים של קריאות. אם החלטתי שבדף הבית אני רוצה להשיג הרשמה לניוזלטר, אני לא אבקש גם שיבקרו בחנות… כל סוג נוסף של קריאה לפעולה מוריד דרמטית את הסיכוי שהגולש יקליק.

4 – פחות זה יותר

כשאנחנו מקימים אתר אנחנו נלהבים ומתרגשים. יש לנו כל כך הרבה מה להגיד, אין מספיק מקום באינטרנט! סביר מאד להניח שהטקסטים שכתבנו בתחילת הדרך יהיו גדושים ועמוסים.

אז זה הרגע לקחת ליד מספריים ולהתחיל לקצץ, לערוך ולשפר את התכנים המרכזיים באתר. אם יש מידע מאד טכני ומפורט שצריך לתת – אולי הוא לא חייב להופיע דווקא בעמוד ראשי, אפשר להפנות את הגולשים שמתעניינים לעמודים בולטים פחות. אנחנו רוצים לראות עמודים נקיים, כותרות משנה, משפטים קצרים, פסקאות קצרות, הרבה רקע לבן. כדאי לצמצם גם את התפריטים ולהוריד כפתורי ניווט… בניגוד לאינטואיטציה, מגוון גדול של אפשרויות לא ישאיר את הגולשים יותר זמן באתר. להיפך, הם יתקשו להחליט מה לעשות ואנחנו נאבד אותם.

5 – מרכז ידע

דרך מעניינת להסתכל על האתר שלך היא כעל מרכז ידע בעולם התוכן שלך. כשהאתר מלא וגדוש במידע וידע, המותג הופך למקור סמכות בתחום. גולש ששאל שאלה והגיע דווקא לאתר שלך, יזהה אותך כדמות שיודעת מה היא עושה ועל מה היא מדברת. ולא פחות חשוב –  הידע ששמנו באתר מורכב מהרבה מאד מילים ממוקדות נישה שיגרמו לגוגל להציג אותנו בשאלות חיפוש חשובות.

בקיצור, במילים אחרות, האתר שלך קיים כבר כמה זמן. האם הוא מציג את כל הידע והסמכות שצברת בעולם התוכן שלך? מה הוא מעניק לגולשים ואיזה רושם הוא עושה על אנשים ששייכים קהל היעד שמעניין אותך?

6 – להרוג את הבלוג?

כולם אומרים שחשוב לייצר תוכן, וזה באמת נכון. אבל אם החודשים עוברים ולא עדכנת שום דבר… אולי הגיע הזמן להרים ידיים. בלוג שמתעדכן פעם בכמה חודשים לא עושה לך שירות טוב!

הכלים שאנחנו בונים בדיגיטל אמורים לשרת אותנו, ולא להיפך. אין טעם להתמקד בדברים שלא מצליחים ולא מתקדמים.

7 – למחוק מידע שהתיישן

קרה לך שנכנסת לאתר כלשהו וראית שם פרסומת לאירוע בתאריך שכבר עבר? הודעה על מוצר 'חדש' שנשארה באוויר שש שנים? כפתור ששולח את הגולשים לחשבון פייסבוק שכבר נסגר מזמן? באתר שלך זה לא צריך לקרות! המידע  שמופיע באתר חייב להיות מאה אחוז עדכני, מדויק ואמין.

באופן מעשי, הדרך להתמודד עם זה היא לשים לעצמך תזכורת ולהריץ בדיקה מסודרת אחת לכמה חודשים. וכשאנחנו בודקים את המידע באתר מומלץ מאד להריץ בדיקות שמחפשות קישורים שבורים, תמונות חסרות, הפניות שלא עובדות… לא חסרים כלים שאפשר לעשות בהם שימוש. הנה דוגמה טובה, והנה עוד כלי שבודק גם תמונות.

8 – להוסיף תמונות וסרטונים

תמונה באמת שווה אלף מילים. וסרטונים זה העתיד של הדיגיטל… הם מביאים יותר תנועה אורגנית ויותר המרות! כדאי מאד לשלב אמצעים וויזואליים באתר, עם העדפה חזקה לסרטונים ולתמונות שמציגות דמויות אנושיות. אם אין לך דברים כאלה באתר, אולי הגיע הזמן לחשוב איך משיגים ומשלבים אותם.

9 – עיצוב מקצועי

אני הכי מאמינה בעולם בלעשות דברים בעצמך, במיוחד בהתחלה כשהתקציב נמוך והכל מאד דינמי. אבל אחרי שבעל האתר סגור על עצמו, על מה שהוא רוצה להשיג ועל מה שצריך לקרות באתר… זה רגע ממש טוב לחשוב על עיצוב ומיתוג בעזרת איש מקצוע.

10 – מהירות האתר

אם האתר שלך איטי וכל התוספים והדברים שניסית בעצמך לא מצליחים לגרום לו לרוץ מהר… אין מנוס מעזרה מקצועית של מישהו שבאמת יודע איך להתמודד עם הנושא המורכב הזה. כדאי לבקש לראות את דירוג המהירות שלך לפני ואחרי הטיפול באתר, כדי לוודא שבאמת קיבלת את מה ששילמת עליו.


מקור השראה לפוסט:

/www.forbes.com/14-best-practices-for-company-website-management