כבר יש כאן באתר פוסט שמסביר מה זה SEO ואיך דואגים לכך שהאתר שלנו יעבור אופטימיזציה לגוגל.
אבל לא כולם אוהבים את הקטע התיאורטי….בשבילכם, אנשים שמעדיפים ת'כלס, יצרתי צ'ק ליסט SEO שאפשר להדפיס ולהוריד בקישור הזה. וכאן למטה בפוסט יש בדיוק את אותו הצ'ק ליסט עם הסברים ברורים ופשוטים.
מוכנים? התחלנו.
אסטרטגיית תוכן
צעד 1 – הפרסום הוא חלק מתוכנית תוכן רצופה ועקבית.
זה אומר שני דברים: קודם כל, אני כותבת על עולם תוכן מאד מסוים ולא מתפזרת יותר מדי. והדבר השני – אני מפרסמת באופן כמה שיותר עקבי וקבוע – למשל, פעם בשבועיים או פעם בשבוע.
מחקר מילות מפתח
צעד 2 – איתרתי חיפוש פופולרי על הנושא.
יש לי רעיון ליצירת תוכן? אני אנסה לנסח חיפוש בגוגל שיביא אותי לתכנים דומים. אם לא עולה שום דבר רלוונטי – בחרתי נושא לא מוצלח או מילות מפתח לא נכונות. אם עלו דברים שדומים למה שאני מתכננת ליצור – אני בכיוון הנכון.
צעד 3 – זיהיתי את מילות המפתח
מילים מרכזיות שמופיעות בתכנים שמצאתי, המילים ששמתי בשאלת החיפוש שבחרתי, חיפושים דומים, ההשלמה האוטומטית בגוגל… כל הדברים האלה מסתכמים ברשימת מילים שהן חשובות במיוחד בתוכן הזה שאני יוצרת עכשיו. אני אשלב את המילים האלה באופן טבעי וזורם בתיאור ובתכנים המילוליים.
ליצור תוכן איכותי
צעד 4 -בדקתי תכנים פופולריים (כדי ליצור משהו יותר טוב!!)
כשעשיתי את שאלת (או שאלות) החיפוש, עלו כל מיני תוצאות. אני אקליק על כמה מהתוצאות הראשונות והמרכזיות כדי לקבל מושג מול מי אני מתחרה. הרעיון הוא לא להעתיק את התכנים האלה – אבל כן להכיר אותם ולייצר משהו הרבה יותר איכותי ובעל ערך.
צעד 5 – בחרתי זווית חדשה ושונה
אחרי שלמדתי את התכנים המתחרים, אני צריכה לשאול מה הדבר החדש שאני מביאה כאן לשולחן. התוכן שלי הוא לא רק טוב יותר – הוא גם חדש, עדכני, רענן. לפעמים עוזר מאד לעשות חיפוש דומה באנגלית ולקבל השראה בניחוח חו"ל.
צעד 6 – התוכן שיצרתי איכותי וברמה גבוהה
אני לא סתם שופכת מילים או מורידה איזו תמונה. אני אשכרה משקיעה מחשבה, אנרגיה, נדיבות ו-.
צריך לזכור: אנחנו משקיעים זמן ביצירת התוכן, אבל חוסכים כסף על פרסום וקידום ממומן!
צעד 7 – התוכן בעל ערך: מלמד או מעצים או מבדר
תוכן בעל ערך הוא תוכן שעוזר לגולשים, שנותן להם משהו. צריך לשאול: האם לימדתי כאן משהו? ואם לא… האם התוכן שלי מעניין, מצחיק, כיפי? אולי הוא פשוט מעורר השראה או מעצים?
הסעיף הזה הוא הסעיף הכי חמקמק. כאן נכנסות לתמונה התגובות, הלייקים, ההערות – משוב אובייקטיבי שיעזור לנו להשתפר כל הזמן.
פורמט תוכן
צעד 8 – יצרתי אלמנט ויזואלי (תמונה, סרטון, גרפיקה)
תוכן טקסט (או אודיו) זה פשוט לא מספיק. צריך להשתמש לצלם סרטון או להשתמש במאגרי תמונות חינמיים או לפנות לכלים גרפיים כמו Canva, כדי ליצור אלמנט ויזואלי שילווה את המלל.
צעד 9 – כתבתי טקסט מילולי
יצרת גרפיקה או סרטון או תמונה? זה מעולה, אלה דברים שרצים נהדר ברשת. א-ב-ל תמיד צריך גם טקסט מילולי. אני אכתוב תיאור קצר עם מילות מפתח כדי לשים בתקציר ובפוסטים ברשתות, ואני אכתוב גם תיאור מפורט ומקיף כדי לשים בערוץ התוכן באתר שלי לצד האלמנט הויזואלי.
עריכה והגהה
צעד 10 – הכותרת מושכת, תיאורית, ברורה (בלי התחכמויות)
כשמדברים על הכותרת – ברור, קצר וקולע תמיד ינצח מגניב, מצחיק ומסקרן. אתם לא עובדים במאקו ומנסחים כותרות שימשכו הקלקות – אתם מנסים לספר לגוגל בדיוק על מה כתבתם. את ההומור והחן תשמרו למקומות אחרים.
צעדים 11-15: טקסט כמו שצריך
- שילבתי את מילות המפתח בטקסט
- יצרתי כותרות משנה
- המשפטים בטקסט קצרים וברורים
- בצעתי הגהה קפדנית על הטקסט והנראות של המאמר
- שילבתי קישורים (פנימיים או חיצוניים)
- הוספתי קטגוריה
- הוספתי תגיות
- כתבתי תקציר לפוסט
כל הצעדים האלה אולי נשמעים לכם יבשים וטכניים מדי… אבל האמת היא שזו הדרך של גוגל להבין שהאתר שלך לגיטימי ומסודר. וחוץ מזה, גם גולשים אנושיים מעדיפים תוכן נקי שקל לסרוק אותו.
צעד 16 – כתבתי תיאור מטא לפוסט
תיאורי המטא זה מה שאנשים יראו כשהם ימצאו את הדף שלכם בגוגל. אם לא תנסחו את תיאורי וכותרות המטא בעצמכם – גוגל פשוט ישים מה שבא לו. אז מומלץ לתקן ידנית – בוורדפרס עושים את זה בעזרת התוסף יוסט.
צעד 17 – נתתי שמות תיאוריים לתמונות בפוסט
כשאני מעלה תמונות אני תמיד אקפיד לתת להן שם תיאורי וברור כדי שהן יעלו בחיפוש בגוגל תמונות. אני יכולה לעשות את זה גם אחרי ההעלאה, בשדות שבתוך ספריית המדיה. בנוסף, מומלץ להקטין את התמונות כדי שהן לא יאטו את האתר.
צעד 18 – תיקנתי את הסלאג (סיומת הקישור) – טקסט ברור, קצר, באנגלית
אנחנו רוצים קישורים שנראים טוב ולא כמו ג'יבריש. זה אומר שצריך למצוא את השדה של ה-slug (בוורדפרס הוא נמצא בשדות של יוסט). הטקסט הדיפולטי הוא הכותרת שנתתי לפוסט, אבל אני אעדיף מלל קצר באנגלית כדי שהקישור לא ישתבש.
איפה לפרסם?
צעדים 19-21: לפרסם בכל מקום!
- פרסמתי בערוץ תוכן בתוך האתר שלי
- פרסמתי ברשתות החברתיות
- פרסמתי בניוזלטר
תכנים לגיטימיים בלבד!
צעד 22 – כל התכנים הם מקוריים שלי, בבעלותי או מותרים לשימוש חופשי
רגע, מתי מריצים את הצ'ק ליסט?
בכל פעם שמפרסמים תוכן חדש באתר.
ואני מזכירה – את הגרסה להדפסה מורידים בקישור הזה!