יש לך עסק? אז כנראה שיש לך אתר.

יש לך אתר? אז כדאי שימצאו אותו בגוגל.

הרי אם זה לא בגוגל… זה פשוט לא קיים!!

וזה לא מספיק לעלות בגוגל כשמחפשים ספציפית את העסק שלך עם השם שלך ועם הכתובת שלך… צריך לעלות בגוגל גם בשאלות שקשורות לתחום שהעסק פועל בו. הרי המתחרים עולים בחיפושים האלה, ומי שעולה יותר גבוה מקבל יותר כניסות איכותיות. הרעיון הוא לעקוף אותם, וכדי לעשות את זה צריך לעשות קידום אורגני: מחושב, מתוכנן ומכוון.

איך עושים את זה? קבלו 10 צעדים פשוטים.

צעד  1 – אופטימיזציה לאתר

נתחיל מהביטוי הקסום SEO, שזה ראשי תיבות של אופטימיזציה למנועי חיפוש (Search Engine Optimization).

למה עושים אופטימיזציה למנועי חיפוש? כדי שגוגל יאהב אותנו.

איך עושים אופטימיזציה למנועי חיפוש?

  1. קודם כל, האתר צריך לשבת על פלטפורמה מוצלחת ומוכרת – למשל, וורדפרס או וויקס (ואם לא – כדאי לוודא שהמתכנת שלכם באמת יודע מה הוא עושה).
  2. הדבר הבא: האתר צריך לעשות שכל. גולשים אוהבים אתר שקל לנווט בו, ומה שהגולשים אוהבים גם גוגל אוהב.
  3. ודבר אחרון – אנחנו עומדים לגשת לכל התכנים המרכזיים באתר (דף הבית, דף האודות, דפי החנות והמוצרים) – ולבדוק שמילות המפתח מופיעות בהם.

מה מילות המפתח שלך? פשוט להפעיל היגיון בריא! עסק שמוכר עציצים צריך את המילה עציצים. וטרינרית צריכה מילים כמו חיות מחמד, חתולים, תוכים. פשוט לספר מה העסק עושה, סבבה?

צעד 2 – מילים, מילים, מילים

גוגל מעדיף מילים. צילמת סרטון? הקלטת שידור פודקסט? יש לך תמונה מהממת או גרפיקה מגניבה? כל הכבוד, זה בדיוק מה שגולשים אוהבים.

א-ב-ל גוגל עדיין נשען בעיקר על מילים כתובות. השמועה אומרת שגוגל כבר מקשיב גם להקלטות ויודע לפענח תמונות, אבל אני לא משוכנעת שזה עד כדי כך עובד (ועוד בעברית!). ובכל מקרה… זה לא כל כך קשה להקיף את הוויזואליה במילים, כדי שיהיה לעכבישים של גוגל מה לאכול.

צעד 3 – ערוץ תוכן

זה נכון שיש מילים שנמצאות באתר באופן טבעי, אבל זה פשוט לא מספיק. כדי לעלות גבוה צריך הרבה מילים, שיעלו בהרבה חיפושים וישירו את הגולשים להרבה זמן. יותר מזה: העכבישים של גוגל מחפשים כל הזמן מילים חדשות. והתכנים הקבועים באתר שלך נשארים, ובכן… קבועים!

בקיצור, במילים אחרות – כדאי להקים ערוץ תוכן בתוך האתר שלך. כן, זה ממש כמו בלוג. כן, צריך לפרסם מאמרים חדשים כל הזמן. כן, זה בסדר לפרסם שם סרטונים או אפיזודות מהפודקסט – בתנאי שמצרפים לכל פוסט חדש 300 מילים או יותר.

צעד 4 – לבחור נישה

אתר מוצלח לא מתפזר על יותר מדי עולמות. אם היום אני יוצרת סרטון אחד על טיפול בסחלבים, ולמחרת מאמר על SEO למתחילים – אני לא נותנת לגוגל (ולעוקבים האנושיים) איזשהו היגיון פנימי עקבי. לפני שמתחילים ליצור תכנים צריך לענות על כמה שאלות מאד חשובות כמו: מי אני? למי אני פונה? מה אני מנסה למכור?

צעד 5 – פרסום עקבי ושיטתי

גוגל אוהב תוכן טרי! כך שזה לא מספיק להקים ערוץ תוכן… צריך להכניס תכנים חדשים, כל הזמן! ככלל אצבע אפשר לדבר על מינימום של פוסט חדש אחד בחודש (ועדיף פוסט חדש פעם בשבוע). 

צעד 6 – תוכן בעל ערך

ערך זה הקטע הכי חמקמק. אנחנו יכולים לחשוב שיצרנו משהו אגדי, אבל הגולשים לא בהכרח יסכימו איתנו. קשה מאד לעשות את ההפרדה בין מה שמעניין אותי, האדם הספציפי שיצר את התוכן – לבין מה שמעניין את העוקבים הפוטנציאליים.

בגדול, התכנים שהכי מצליחים הם תכנים שמועילים לגולשים. הנה כמה אפשרויות:

צעד 7 – פסי האטה

את הטקסטים שלנו אנחנו נשבור לפסקאות ונשים כותרות ביניים. המשפטים שלנו יהיו קצרים וקולעים. אנחנו נשלב תמונות וסרטונים בכל הקשר רלוונטי. המטרה היא שכל דף יציג הרבה רקע לבן וכמה שפחות טקסטים צפופים וארוכים.

למה זה חשוב? כי הקוראים בדרך כלל סורקים את התוכן שלך ממש מהר, והם צריכים לקבל ערך גם אם הם לא קוראים כל מילה. ומה עם גוגל? שוב, גוגל אוהב מה שהקוראים אוהבים!!

צעד 8 – קישורים נכנסים

כשאתר אחר שם קישור אל האתר שלך, הוא בעצם מספר לגוגל שהאתר שלך רציני ואיכותי. כמובן שקישורים כאלה חייבים להיות הגיוניים ורלוונטיים לפעילות שלך. גוגל מזהה קישורי בולשיט, ואנחנו אף פעם לא רוצים לעצבן את גוגל.

אז איך משיגים קישורים נכנסים איכותיים? אפשר לפנות לקולגה וליצור שיתופי פעולה. אפשר להציע תכנים לגופי תוכן חזקים. וכדאי, כמובן, לקשר בעצמנו אל האתר בכל דרך: להירשם למאגרי מידע, לקשר מהחשבונות שלנו ברשתות, מהניוזלטר, מחתימת המייל וכן הלאה.

צעד 9 – לעבוד ברשתות החברתיות

הפניות שנכנסות לאתר שלך מרשתות חברתיות הן דרך מצוינת לשמח את גוגל. אנחנו רוצים הרבה שיתופים, לייקים והקלקות – כל הדברים האלה טובים מבחינתנו בלי קשר לכלום, אבל גם גוגל אוהב לראות שייצרנו אקשן ברשתות.
צעד 10 – מערכת דיוור

גוגל אוהב כניסות חוזרות, והרשמה לניוזלטר זו דרך מעולה להשיג אותן. אז זה הרגע להתחבר למערכת דיוור ולהתחיל להשיג את המנויים האלה.


ועכשיו, כמובטח – קישור לצ'ק ליסט להורדה! פשוט מורידים, מדפיסים ועוברים על הצ'ק ליסט בכל פעם שמפרסמים תוכן חדש באתר.

רוצים עוד? יש לי פוסט עם הצעדים הבאים! קידום אתרים לקצת פחות מתחילים