הכל על פרנסה מבלוג

על הנייר, יש לנו כאן עסקה חלומית:

אני אפתח בלוג, אכתוב כל היום על מה שמעניין אותי ואעשה רק דברים שאני אוהבת. קצת עבודה קשה והתמדה – ואני אתחיל להכניס כסף ואוכל לוותר על הדיי-ג'וב המבאס!

נו,… זה יכול לעבוד?

למרבה הצער התשובה היא לא. כמו בכל דבר בחיים, אם משהו נשמע יותר מדי טוב – הוא כנראה באמת יותר מדי טוב. קל להתבלבל כשאנחנו שומעים בכל מקום על משפיעני רשת והכנסה פסיבית. אבל האמת המצערת היא שקשה מאד להתפרנס מכתיבת תוכן… כולם יודעים שסופרים לא מצליחים להתפרנס, וזה נכון גם לגבי כתיבה אונליין.

אז למה בכל זאת יש בלוגרים ובאזז סביב משפיענים? קודם כל, כי יש המון אנשים שנתפסים לאשליה שיש כאן פרנסה קלה וכיפית, ויש גם לא מעט 'יועצים' שישמחו לקחת מכם כסף כדי לתחזק את האשליה שאו-טו-טו יגיע הכסף הגדול. והסיבה השניה היא שאמנם קשה מאד להשיג הכנסה ישירה מהבלוג, אבל יש כאן המון תועלת עקיפה.

בקיצור, בואו נעבור על כל הסיבות ליצירת תוכן ונפריד בין אשליות לבין מציאות.

הכנסה ישירה מיצירת תכנים

לפני שנדבר על הכנסה ישירה אני רוצה להתמקד בעיקר: הכנסה ישירה דורשת מספרים מאד-מאד גדולים של עוקבים, צופים, גולשים. אני מדברת כאן על מאות אלפים בחודש!  ברור שמי שמשיג את המספרים האלה שיחק אותה: יש כאן הכנסה פסיבית שפשוט זורמת מעצמה, בלי עבודת מכירות ושידולי לקוחות.

קבלו את הדרכים העיקריות להפקת הכנסה ישירה מהבלוג:

פרסומות

השיטה הכי מוכרת היא לשים פרסומות באתר. רוב הבלוגרים הולכים על גוגל אדסנס – בכל פעם שגולש מקליק על מודעה של אדסנס, הבלוגר מקבל כמה אגורות. אפשרות נוספת היא תוכניות שותפים – אנחנו שמים מודעה של חברה מסוימת (למשל אמזון, או גרופון…) ומקבלים עמלה בכל פעם שמישהו מבצע רכישה. יש כל מיני חברות שישמחו לתווך בין הבלוגר לבין חברות מסחריות ולעזור לכם לשלב מודעות.

בואו נגיד את זה ברור: זה מאד-מאד קשה להפיק את המקסימום מהשיטה הזו. יש כמה מכשלות עיקריות: קודם כל (כאמור), צריך כמות ענקית של גולשים. יש כאן גם אתגר טכנולוגי, כי המערכות האלה די מסורבלות. ולבסוף – צריך לעקוב כל הזמן ולעשות אופטימיזציה מתמדת של המודעות כדי להתאים אותן לקהל הספציפי שלך.

חסויות ממפרסמים

למיטב ידיעתי חברות פרסום ויחסי ציבור בישראל מוכנות לשים כסף רק באינסטגרם וטיקטוק – ובעיקר על עולמות הלייף סטייל (בישול, אופנה, טיפוח). בגדול – זו הדרך המרכזית להפקת הכנסה ישירה, ואני שמה כאן קישור לכתבה מעניינת בנושא. מי שבוחר בדרך הזו צריך להתכונן לתחרות עזה ולהשקיע בעיקר באינסטגרם. לגבי טיקטוק – חבל על הזמן: אם אתם מסוגלים להשקיע זמן בקריאה של מאמר כנראה שזו לא הרשת בשבילכם.

צפיות בסרטונים

הדרך הבאה להשיג כסף היא ללכת על בלוג וידאו ולהשיג צפיות ביו-טיוב השמועה אומרת שקשה יותר ויותר להשיג כך הכנסה משמעותית. בכל מקרה, אנחנו מדברים כאן שוב על מספרים אדירים של צפיות.

הכנסה ממטא

בפייסבוק/מטא מדברים כל הזמן השאיפה לתגמל יצרני תוכן משגשגים (כלומר, שוב, הם מדברים על המון עוקבים). כרגע האפשרויות לתגמול ישיר ממטא זמינות רק בחו"ל.

הכנסה מפודקאסט

ולבסוף, יש לנו את הפודקאסטים. כ-ו-ל-ם עפים על פודקאסטים היום, כך שאפשר להגיע כאן למספרים נאים… מצד שני, בשלב הנוכחי לא נראה שיש מישהו שעושה מזה כסף, בטח לא בעברית.

מתנות

מפרסמים רבים יעדיפו לתת לבלוגר מתנה (במקום כסף מזומן). אם אתם מקבלים מתנות, הקפידו על גילוי נאות כדי לא לאבד את האמון של העוקבים.

הכנסה עקיפה מיצירת תכנים

בסעיף הקודם ביססתי את הטענה לפיה יהיה לכם קל יותר לזכות בלוטו מאשר להביא הכנסה משמעותית ישירות מהבלוג שלכם (ובכלל, מערוץ תוכן בכל פורמט). מצד שני, בהתנהלות נכונה, הבלוג יכול להביא המון תועלת עקיפה. בואו נדבר על זה.

קידום העסק, הקריירה והמותג

תכנים הם דרך מופלאה לקידום עצמי – כלי פרסומי נהדר וחינמי (קראו עוד על כך, כאן). בניהול נכון, הבלוג שלך הופך לבסיס של ידע וסמכות, והבלוגר הופך לאדם הזה שתמיד פונים אליו כשצריך מישהו מהתחום. זו דרך מדהימה לקבל הזמנות לעבודות, אירועים, ראיונות והרצאות.  בכתבה הזו אפשר למצוא את סיפורן של כמה בלוגריות שעשו את זה (והנה כתבה נוספת)…  שימו לב לכך שכל המרואיינות, שהן בין הבלוגריות המצליחות ביותר בארץ, לא מזכירות שום דרך להפקת הכנסה ישירה מהבלוג.

מכירת מוצרים

בלוגר חכם דואג למכור מוצרים באמצעות חנות דיגיטלית. אם זה הכיוון שבוחרים – לא צריך מספרים אדירים של גולשים ועוקבים. כל עוד אנחנו מגיעים אל האנשים הנכונים, אפשר למנף היטב גם מספרים קטנים. ובדיגיטל תמיד כדאי לזכור את המוצרים הדיגיטליים: שיעורים אונליין, ספרים דיגיטליים, מסמכים להורדה וכן הלאה.

מכירת סדנאות

כשאת הופכת לאושיית רשת  זו דרך מעולה לגייס קהל לסדנאות שלך. מכיוון שהמון בלוגריות בונות את הבלוג סביב תחום ידע מסוים כמו בישול, הורות, DIY – הרבה מהן בונות סדנאות לקבוצות קטנות של אנשים. הבלוג הוא דרך מעולה לדבר ישירות עם קהל היעד שלך ולגייס אותו לסדנאות.

תתכוננו לעבוד!

ולפני פרידה, יש עוד אשליה שאני רוצה לפוגג. יצירת תכנים זה קטע שדורש התמקצעות ועבודה קשה. אם פעם כל בלוגר חביב היה מגיע להמון קוראים, היום יש שפע בלוגרים מקצוענים שמציעים תכנים ברמה גבוהה מאד. אם מה שיש לך בראש זה עבודה קלילה וכיפית – קחי בחשבון שזה כנראה יישאר בגדר תחביב. בימינו אלה, מי שמחפש לבלוט ברשת (מכל סיבה ובכל דרך) חייב להשקיע מאה אחוז יכולת, כישרון ונדיבות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *