רוצה ליצור תוכן לקידום האתר או לשיווק העסק הדיגיטלי שלך?
אז כדאי לך ליצור רשימת רעיונות.
זה לא פשוט, זה לא קל, אבל תוכנית תוכן טובה מתחילה עם רשימה של רעיונות טובים וחזקים שאפשר לצלם סביבם סרטון של 10 דקות, או לכתוב מאמר של כמה מאות מילים. בואו נפנה לנו כמה שעות ונתחיל לחפש…
איפה מוצאים רעיונות תוכן?
1 – פנקס רעיונות
זה לא שאין לך המון רעיונות כל הזמן… אבל הם פשוט בורחים ומתאדים מהמוח ברגע שמנסים לכנס אותם לתוך הרשימה. זה לא חייב להיות כך, והפתרון פשוט: להחזיק פנקס קטן (או רשימה בסמארטפון). בשנייה שהרעיון עובר בראש – רושמים אותו, כדי שהוא לא ייעלם ולא יברח.
2 – שאלות חוזרות
שאלות חוזרת בנישה שלך זה תוכן של זהב. אם ראית את השאלה הזו כמה פעמים – כנראה שעוד הרבה אנשים כבר שאלו אותה או ישאלו אותה. וזו לא חייבת להיות שאלה שקיבלת בעצמך! יש מספיק קבוצות דיונים, דפים פופולריים ובלוגים מצליחים.
3 – מנועי חיפוש
מנועי חיפוש עוזרים לנו בכל מיני דרכים: הם מציעים השלמה אוטומטית. הם מעלים את התוצאות הכי פופולריות במקום גבוה. הם נותנים לנו אינדיקציה על רמת העניין בכל ביטוי וביטוי. ומנוע חיפוש זה לא רק גוגל! חפשו גם בפינטרסט, ביו-טיוב וברשתות חברתיות נוספות.
4 – לשמור תכנים ברשתות
יצרן התוכן הממוצע שומר כל רעיון מוצלח שהוא רואה ברשת החברתית האהובה עליו (באמצעות הכלים שהרשת מציעה לשמירת פוסטים). האם זה אומר שהוא יעתיק את הפוסט הזה כמו שהוא? לא ולא. רעיון הוא רק רעיון, ואפשר לפתח אותו לכיוון מקורי לחלוטין שיהיה רק שלך.
5 – באתרים ייעודיים
זה קצת פחות עובד בעברית, אבל… אתרים כמו Answer The Public מאפשרים לך לחפש ביטוי ולקבל רשימה ארוכה ויפה של נושאים שקשורים אליו. בקישור הזה יש מאמר עם קישורים לכל מיני כלים נוספים מהסוג הזה.
6 – אצל המתחרים (וגם באנגלית)
שוב, אין סיבה להעתיק. אבל פוסט שהצליח מאד אצל הקולגות שלך – כנראה יצליח גם אצלך. אפשר ליצור תוכן שונה ומהמם בהתבסס על הכשרון שלך, הידע הייחודי שלך והסגנון הספיציפי שיש רק לך.
7 – חומר מקצועי
רוב העסקים בנויים סביב עולם התמחות מאד ספציפי. העוקבים שלך לא רוצים לשמוע על כל פיפס (כי הם עוקבים, ולא קולגות!), אבל בהחלט אפשר ליצור חומר רך יותר עבורם. למשל: מילון מונחים, מדריך למתחילים, חדשות התעשייה, ביקורות מוצרים וכן הלאה.
8 – פשוט לשאול
על מה הייתם רוצים שאדבר? מה האתגר הכי גדול שלך? שאלות מהסוג הזה ייתנו לך תובנות מעניינות. ואם אין לך עדיין מספיק עוקבים, אפשר לחשוב על דרכים להעלות שאלות כאלה לקבוצות דיונים שקשורות לתחום.
9 – מיחזור תכנים מצליחים
הי, לא צריך להעתיק רק מאחרים! אפשר להעתיק גם מעצמך. הרי יש תכנים שהם ירוקי עד, והם יישארו רלוונטיים לאורך זמן. אף אחד לא זוכר מה פרסמת לפני כמה חודשים, והאלגוריתמים סורקים מחדש ומקדמים תכנים שמתעדכנים.
10 – דוחות ודאטה
אחד מהיתרונות הכי גדולים של הדיגיטל זה שלא צריך לחכות חודשים ושנים כדי להבין מה עובד ומה לא. כל כלי שאנחנו פועלים בו מציע לנו תובנות מעניינות באופן כמעט מיידי. גם מי ששונא מספרים צריך להתעניין בדוחות האלה כדי להבין במה כדאי להתמקד ואילו נושאים כדאי לפתח.
11 – מה שקורה עכשיו
יש תכנים עונתיים (כמו חגים). יש אירועים חדשותיים. יש ימים מיוחדים (כמו יום השוקולד)… כשהרגעים האלה פוגשים את העסק שלך באופן מעניין ורלוונטי – חבל לפספס את ההזדמנות!
12 – דברים שקרו לך
העוקבים מתעניינים באדם שנמצא מאחורי התכנים. יותר מזה: אנשים אוהבים סיפורים מכל סוג. אז סיפורים קטנים מהחיים, סודות מאחורי הקלעים, קצת צילומים מהחיים האישיים וכן הלאה.
13 – טרנדים
אם כולם מצלמים בדיוק את אותו סרטון, עם אותה מוזיקה ואותן תנועות… יש פה טרנד. אימוץ של טרנדים זה כלי מוצלח, כל עוד לא נסחפים והופכים לשבשבת של תכנים.
14- מחקר מילות מפתח
בכלים של מחקר מילות מפתח אפשר למצוא לא רק את הביטויים, אלא גם את התשובה לשאלה עד כמה הם פופולריים ורשימות של ביטויים דומים. כל בדיקה תתן לך תובנות מעניינות ורעיונות נוספים. רוב כותבי התוכן משתמשים בכלי תכנון מחקר מילות המפתח של גוגל אדוורדס.
15 – 100 רעיונות תוכן
ממש כאן באתר אפשר להוריד רשימה מגניבה של 100 רעיונות תוכן, והם מתאימים לכל מי שפועל בדיגיטל. לכולנו יש ימים פחות יצירתיים, ואלה בדיוק הימים שבהם הרשימה תעזור לך! הנה הקישור להורדה.