בואו נודה בזה… פוסטים על כלים טכניים יכולים להיות קצת משעממים. מצד שני, בלי כלים טכניים אנחנו לא נגיע רחוק! היום נתחבר לקונסולת החיפוש של גוגל (לכלי הזה יש גם שם נוסף: גוגל ווב-מאסטר). ונתחיל בהתחלה… מה בעצם מוצאים בכלי הזה?
כניסות אורגניות
קונסולת החיפוש של גוגל היא כלי שמתמקד בכניסות אורגניות. כניסה אורגנית מתרחשת כשמגיעים לאתר שלנו דרך גוגל. למשל – מישהו חיפש את השם 'ליהי סוויד', ראה את האתר הזה והקליק על הקישור. כניסה כזו תיספר ככניסה אורגנית.
כשאומרים על משהו בדיגיטל שהוא אורגני – הכוונה היא שלא שמנו עליו כסף. כלומר – אני פשוט שמתי תכנים באתר, גוגל אינדקס אותם ועכשיו אנשים נכנסים לאתר באופן טבעי ואורגני לפעילות שלי (בסוד אפשר לגלות שזה לא טבעי אלא מאד מחושב – יש לי פוסט שלם על קידום באמצעות חיפוש בקישור הזה).
גוגל אנליטיקס זה לא מספיק?
מן הסתם, יש כלי נוסף ומפורסם יותר שנקרא גוגל אנליטיקס, ובאמת, כצעד ראשון, צריך להתחבר לגוגל אנליטיקס (פוסט עם מדריך למתחילים בקישור הזה). גוגל אנליטיקס ייתן לנו הרבה מאד מידע על הגולשים באתר – כמה מבקרים יש לי, כמה זמן הם נשארים, מאיפה הם הגיעו אל האתר שלי… ועוד ועוד. אבל יש קלף אחד שגוגל אנליטיקס שומר קרוב לחזה: איזה חיפושים הגולשים עשו כדי למצוא אותי?
הנה למשל, מתוך גוגל אנליטיקס, הגרף של הבלוג שלי מהשבוע האחרון: 90% מהכניסות הם אורגניות!
אבל כשאני מקליקה על הנתון הזה בדוח, גוגל אנליטיקס פשוט לא נותן לי כלום! זה ממש לא עוזר לי לקבל מידע רק על 4 כניסות בודדות מתוך יותר מ-4000 כניסות!!
עכשיו אפשר לשאול – בעצם, למה אכפת לי איזה ביטויים מובילים אלי? ובכן. אמרתי לפני רגע שעבודת הקידום היא מאד מחושבת. וזה אומר שכשאני כותבת פוסט חדש בבלוג, או טקסט חדש בעמוד האודות – אני רוצה לבדוק אם זה אכן מקדם אותי. למשל, נגיד שכתבתי סקירה על עגלות ילדים – האם הפוסט שלי עולה בחיפושים רלוונטיים? את התשובה אפשר לקבל רק בקונסולת החיפוש.
מתחברים לקונסולת החיפוש של גוגל
השתכנעת שהכלי אכן נחוץ? אז החיבור פשוט מאד:
- ניכנס לאתר של קונסולת החיפוש
- נפתח חשבון – אפשר להשתמש בחשבון הג'ימייל שלך
- במסך שייפתח נתבקש להוסיף נכס, ואנחנו נשים בשדה את הקישור לאתר שלנו
- עכשיו צריך לאמת את האתר מול גוגל – מכיוון שכבר התחברנו לגוגל אנליטיקס הכל יזרום כאן חלק
- זהו. הנתונים יתחילו להצטבר – נוכל לחזור עוד כמה ימים ולבדוק מה קורה
עובדים בקונסולת החיפוש של גוגל
ממש כמו עם אנליטיקס, יש כאן המון דוחות והמון אפשרויות. אנחנו לא עומדים להשתגע – כי אנחנו רק רוצים לקדם אתר אחד ויחיד ולא להפוך לגאוני ניו-מדיה.
בצד השמאלי יש תפריט, ואנחנו נקפוץ ישר לאפשרות Performance.
במסך שייפתח אנחנו רואים את שלושת חודשי הפעילות האחרונים. בחודשים הראשונים לא יהיה כאן המון מידע, אבל ככל שנכניס עוד ועוד תכנים לאתר הדוח יגדל ויתפתח.
בחלק העליון של המסך אנחנו רואים כמה ביטויים חדשים ומוזרים. בואו נעבור עליהם שנייה:
- Impressions – זה חשיפות. כשהתכנים שלי עולים באיזושהי שאלת חיפוש – קיבלתי חשיפה!
- Position – זה המיקום שלי בשאלת חיפוש. אם מחפשים 'ליהי סוויד' אני אעלה במקום הראשון, אבל אם מחפשים 'גוגל אנליטיקס' אני אעלה במקום 66. בגדול אנחנו שואפים להיות בששת המקומות הראשונים בשאלות חיפוש שהן חשובות עבורנו.
- CTR – ראשי תיבות של Click Through Rate. זה חישוב באחוזים: אם קיבלתי 100 חשיפות אבל הקלקה אחת, ה-CTR שלי יהיה 1%.
יפה, אז קודם כל, אין מה להיבהל מהמספרים. הדוח מראה את כל שאלות החיפוש שהעלו תכנים מתוך האתר שלי. כמובן שאני לא יכולה להיות במקום הראשון בכל השאלות האלה! וכמובן שיהיו לי המון חשיפות שלא יזכו להקלקה.
המסך Performance מכיל גם גרף וגם רשימה ארוכה-ארוכה (שתהיה קצרה בהתחלה!) של כל מונחי החיפוש שעליתי בהם. בחלק העליון אפשר לשנות את התאריכים ולסנן את השאלות שמופיעות בגרף.
מקרה לדוגמה
זוכרים שרציתי לעלות גבוה סביב סקירה של עגלות ילדים? בוא נבדוק איך זה הלך לי. אני מסננת את שאלות החיפוש כך שהן יכילו את הביטוי 'עגלות' ורואה שעליתי ב-78 שאלות חיפוש עם המילה הזו. הנה החיפושים הראשונים ברשימה:
אני יכולה לראות שהשגתי את המטרה שלי ברמה די טובה. למשל – אני במקום השלישי סביב החיפוש של עגלות מומלצות ב-2020, וזה מיקום שהרבה מאד חנויות למוצרי ילדים היו שמחות להתברג בו. מצד שני, קשה מאד לנחש איזה תכנים יעלו גבוה. אפשר לראות שהחיפוש 'עגלות תינוק מומלצות' פופולרי יותר, כך שהוא הביא לי יותר הקלקות למרות שהמיקום שלי נמוך יותר.
במילים אחרות – קונסולת החיפוש של גוגל מאפשרת לי לבדוק מה מהתכנים שלי מושך יותר חשיפות והקלקות כדי לייצר עוד תכנים דומים. אם אני רוצה לקדם את האתר שלי בגוגל – קונסולת החיפוש ואנליטיקס הם שני כלים חיוניים שיעזרו לי להגיע רחוק!!