החלטת לפתוח בלוג.

למה? אולי את טבחית אגדית שרוצה לחלוק מתכונים. אולי אתה טבעוני נלהב שרוצה לקדם את המטרה… ואולי פשוט בגלל שבלוג הוא דרך נפלאה (וחינמית) לקדם את העסק שלך.

טוב, לא משנה מה הסיבה. החלטת לפתוח בלוג.

איך עושים את זה? בקלות!

המילון לבלוגר המתחיל

לפני שנתקדם עם ההסברים, יש כמה מושגים שצריך להכיר:

דומיין – פשוט הלינק לאתר שלך, כמו שאנחנו מכירים בכל אתר בעולם (www.mako.co.il למשל). מן הסתם, גם הבלוג שלך צריך דומיין.

אירוח – אי אפשר לשמור את הבלוג על המחשב הפרטי שלך בבית. כמו כל אתר, גם הבלוג שלך נשמר, מאובטח, מגובה ומוצג על שרת של חברת אירוח.

מערכת הפעלה – המערכת שמאפשרת לך להעלות תכנים לתוך הבלוג, לשמור אותם באופן מסודר ולפרסם אותם. יש המון מערכות הפעלה שונות לניהול אתרים ובלוגים, אבל השחקניות המרכזיות הן וורדפרס ו-Wix.

אירוח ללא דומיין

הדרך הכי קלה וזולה לבלוג משלך היא פשוט לוותר על הבעלות, ולבחור איזושהי פלטפורמה מארחת. פעם היו המון אפשרויות כאלה (מישהו עדיין זוכר את ישרא-בלוג?), אבל מדובר בעולם הולך ונעלם.

למי זה מתאים? אך ורק למי שמנהל את הבלוג כתחביב.

איך עושים את זה? בקלות: נכנסים, נרשמים ומתחילים לעבוד. בעיני המערכת הכי קלה לתפעול היא בלוגר של גוגל. אפשרות אחרת היא להתארח אצל וורדפרס (ועל הדרך ללמוד להשתמש במערכת ההפעלה שלהם). באתרים סלונה ואונלייף יש אפשרות לפתוח בלוג בחינם. אשמח לשמוע בהערות על אפשרויות נוספות.

מה היתרונות? קל. זול או חינמי. מהיר.

מה החסרונות? פלטפורמות מהסוג הזה בהחלט עלולות להסגר או לשנות תנאים (ושוב, מישהו זוכר את ישרא-בלוג?). מכיוון שהבלוג לא בבעלותך, אין הכנסות מפרסומות ואין דרך לקדם אותו בגוגל. אפילו הקישור לבלוג ייראה פחות טוב…

דומיין משלך

קניית דומיין זה קצת יותר יקר ומסובך, אבל בשורה התחתונה מדובר בכמה צעדים פשוטים שכל אחד יכול לעשות.

למי זה מתאים? זו האפשרות הנכונה, כדאי לעשות את המאמץ.

איך עושים את זה? פשוט ממשיכים לקרוא את הפוסט.

מה היתרונות? קישור ייחודי שהוא רק שלך. הכנסה אפשרית מהצגת פרסומות. יכולת לבצע קידום בגוגל. ואפשר גם להתחיל לצבור מנויים לרשימת הדיוור!

מה החסרונות? בעיקר האתגר הטכנולוגי. מעבר לכך יש את עניין המחיר – חכירת הדומיין עולה כמה עשרות שקלים בשנה, וחברת האירוח תבקש עוד כמה עשרות שקלים בחודש.

להקים בלוג ב-5 צעדים

החלטת להקים בלוג על דומיין בבעלותך? החלטה מעולה, כל הכבוד!

הנה הצעדים הראשונים שצריך לעשות:

צעד 1 – לרשום דומיין

כדי לרשום את שם הדומיין צריך לבחור שם פנוי (למשל, apple.com כבר תפוס), להתחבר לרשם מוסמך ולחכור את השם הזה לתקופת זמן קצובה (לרוב שנה או שנתיים).

כדי לבחור את חברת הרישום נתחיל מהסיומת. אם אני רוצה סיומת com, כדאי לי לגשת לחברת רישום דומיינים גדולה ובינלאומית כמו godaddy.com. בשביל סיומת co.il צריך חברה ישראלית – באתר של איגוד האינטרנט הישראלי יש רשימה של חברות מוסמכות.

עכשיו נתקדם לשם עצמו! באתר של רשם הדומיין יש שדה חיפוש שלתוכו אפשר להקליד את השם שמעניין אותנו. המערכת תציע כל מיני גרסאות סביב השם שחיפשנו: עם סיומות שונות, איותים שונים וכן הלאה. עכשיו צריך לקחת בחשבון גם את המחיר, לבחור את השם הרצוי ולבצע רכישה! ממש כמו בכל רכישה דיגיטלית – מוסיפים את הפריט לסל הקניות ומשלמים.

כשתקופת החכירה קרובה לסיום נקבל תזכורת עם בקשה לחידוש הרישום. לרוב המחיר יהיה דומה עד זהה למחיר ששילמנו בחכירה הראשונה.

צעד 2 – לבחור חברת אירוח

יש חברות רישום דומיינים שמציעות גם חבילת אירוח. אבל זה לא מחייב אותך, ויכול להיות שחברה אחרת תציע דיל משתלם יותר. החברה שאני עובדת איתה היא SPD – ואני ממש ממליצה על המחירים הנוחים ועל השירות הטכני הסבלני והאדיב שלהם.

צעד 3 – לחבר את הדומיין לחברת האירוח

אם בחרתם לארח את הבלוג אצל החברה שבה רשמתם את הדומיין – דלגו על הצעד הזה.

אם מדובר בשתי חברות נפרדות צריך:

  1. לחזור אל הניירת שקיבלנו מחברת האירוח ולמצוא 2 מספרים שנקראים מספרי שרתי ה-DNS.
  2. להכנס לאתר שבו רכשת את הדומיין ולמצוא את המקום שבו משנים את מספרי שרתי ה-DNS.
  3. לשנות את המספרים הדיפולטיים שמופיעים שם למספרים שיש לך ביד.
  4. לחכות (בערך 24 שעות) ולנסות להתחבר אל הדומיין עד שמתקבלת הודעה שהאתר מחובר.
צעד 4 – להתקין מערכת הפעלה

זה הרגע לקבל החלטה – וורדפרס או וויקס? בשני המקרים נצטרך ללמוד איך לעבוד עם המערכת. יש גם אפשרויות נוספות, אבל כדאי לבחור במערכת גדולה ומוכרת שיש עליה הרבה חומר והסברים ברשת.

בממשק הניהול של חברת האירוח יש (איפשהו) כפתור שיתקין עבורך את המערכת שבחרת… אבל אפשר גם פשוט לפנות לחברת האירוח ולבקש שיעשו את ההתקנה במקומך. רק לא לשכוח לקבל שם משתמש, סיסמה וקישור לממשק הניהול של הבלוג.

צעד 5 – להתחיל לעבוד

עד עכשיו היו לנו חיים קלים, אבל עכשיו יש מערכת שצריך ללמוד להכיר. אני לא עבדתי בוויקס אף פעם, אבל בוורדפרס מתחברים לממשק הניהול ובמסך הראשון יש הנחיות לתחילת העבודה. אפשרות אחרת היא לצפות באלפי הסרטונים והמדריכים שיש ברשת… ויש לי גם קורס שיצרתי בעצמי (צעד אחר צעד, בקלות ובמהירות. כולל הסבר על רישום הדומיין ואירוח האתר) – פשוט הקליקו על הקישור הזה.


זהו! יש לך בלוג! המון הצלחה, אשמח לשמוע בהערות אם הפוסט הזה עזר לך.