אז פינטרסט.
נתחיל עם השאלה הכי בסיסית:
רגע, מה זה פינטרסט?
פינטרסט נתפסת כעוד רשת חברתית, ממש כמו פייסבוק (או אינסטגרם או טוויטר או לינקאין). אבל האמת היא שבפינטרסט הקטע החברתי פחות חזק… זו רשת שיותר דומה לאינדקס גדול.
הגולש הממוצע נכנס לפינטרסט עם רצון לקבל השראה ורעיונות. אם אני מחפשת לעצב חדר לילדה – פינטרסט היא נקודת מוצא מעולה. אני אכנס לשם, אעשה חיפוש ויעלו לי כל מיני רעיונות. כמובן, את כל זה אני יכולה לעשות גם בגוגל תמונות! אז ההבדל הוא שבפינטרסט אני יכולה לשמור את הרעיונות שמצאו חן בעיני: אני אפתח לוח השראה ואנעץ אליו את כל התמונות שאהבתי. האלגוריתם שלהם גם יותר מוכוון לנשים שעושות חיפושים כאלה. יותר מזה: כל תמונה שאני רואה, בכל אתר, ניתנת לנעיצה על לוח ההשראה שלי בכמה צעדים פשוטים.
פינטרסט בעצמם טוענים שהמטרה שלהם היא “לחבר בין כל האנשים בעולם באמצעות ‘דברים’ שמעניינים אותם”. מן הסתם, ‘דברים’ זה בדרך כלל מוצרים. כך שאם יש לי מוצר למכור – כנראה שישתלם לי להציג אותו בפינטרסט.
העסק שלי צריך להיות בפינטרסט?
לא בהכרח!! אבל בהחלט משתלם לפעול בפינטרסט אם יש לך…
- עסק שפונה לנשים
- עסק שעוסק בלייף סטייל: אופנה, טיפוח, עיצוב הבית, גינון, בישול, נסיעות…
- עסק עם נראות וויזואלית גבוהה, ואפשרות לייצר תכנים וויוזאליים מרשימים
- עסק שמוכר מוצרים קראפטיים (מדריכי DIY, ציורים, פרינטבלס…)
- עסק שמוכר מוצרים מהסוג שאפשר למצוא במרמלדה או ב-etsy
- ובמיוחד-במיוחד אם העסק שלך פונה לקהל גלובלי (ועוד יותר במיוחד – אם את פונה ללקוחות בארה”ב)
איך פינטרסט תעזור לעסק שלי?
נתחיל עם כל הקטע של חשיפות והמרות: אנשים לא יודעים את זה, אבל פינטרסט הוא אחד האתרים עם הכי הרבה טראפיק בעולם. כל הטראפיק הזה בהחלט יכול להביא יותר כניסות לאתר שלך. וזה עוד לא הכל: כניסות מפינטרסט הן כניסות איכותיות, שיש להן סיכוי גבוה להביא מכירה. זה קורה גם בגלל שהגולשים בפינטרסט מאד מעורבים וגם בגלל שהם יותר עשירים (בממוצע).
הדבר הבא שצריך להבין הוא שפינטרסט היא בעצם מנוע חיפוש חזק מאד (כמו גוגל). את לא נשענת רק על העוקבים שלך ועל גודל הקהילה והקשרים שצברת. ברגע שתעלי בחיפושים פופולריים את יכולה להשיג את הכניסות והמכירות גם בלי להשיג את העוקבים.
מה עוד? אה… בואי לא נשכח את הלינקים. כי לכל פוסט בפינטרסט תמיד אפשר להצמיד קישור, וקל מאד לזרום מהקישור אל האתר או החנות שלך. פייסבוק ממש לא מעודדים את האפשרות לשים קישורים, ובאינסטגרם זה בכלל לא אפשרי!
ומעבר לכל האמור לעיל, יש לנו גם את מצב הרוח של הגולשים. כי בפייסבוק, טוויטר, אינטגרם ולינקדאין אנשים פועלים כדי ליצור קשרים ולצרוך תכנים. אבל בפינטרסט אנשים מחפשים לקבל השראה, וזה אומר שהם יותר פתוחים לקבל החלטות צריכה.
פינטרסט, מדריך למתחילים
השתכנעת? קדימה. בואי נתחבר.
צעד ראשון: לפתוח פרופיל עסקי
כדי ליצור את הפרופיל לוחצים על הקישור הזה, בוחרים את האפשרות Sign up וזורמים עם התהליך.
אם כבר יש לך חשבון פרטי בפינטרסט אפשר להמיר אותו בקלות לחשבון עסקי. פשוט מחפשים את האפשרות תחת הגדרות (Settings).
ויש כאן גם הערה חשובה: תמיד צריך לדאוג לתמונת פרופיל מעולה ותיאור מעולה שכולל מילות מפתח מרכזיות שאנשים עלולים לחפש!! זה נכון בפינטרסט וזה נכון גם בכל רשת חברתית אחרת.
צעד שני: לקשר את החשבון לאתר
תחת הגדרות מופיעה האפשרות לתביעת בעלות, ואנחנו נכניס לשם את הקישור לאתר.
צעד שלישי: להקפיד על מטא דאטה
יש לך תמונה באתר? זה אומר שכל אחד יכול לנעוץ אותה לפינטרסט. התמונה הזו תופיע לצד כותרת, תיאור וקישור לאתר שלך.
מאיפה פינטרסט לוקח את התיאור והכותרת? הוא ינסה לנחש כמיטב יכולתו. כמובן, שאם נכניס את התכנים האלה ידנית נוכל לתת לו את מילות המפתח שאנחנו רוצים ותיאור הרבה יותר מדויק ונכון. בוורדפרס נקבל גישה לשדות האלה בעזרת התוסף יוסט, ובפלטפורמות אחרות צריך לבדוק את הדרך לטפל במטא-דאטה.
מכיוון שכל אדם יכול לנעוץ תמונות מהאתר שלך – חשוב לטפל במטא דאטה גם אם אין לך בכלל חשבון בפינטרסט!
צעד רביעי: להגדיר Rich pins
rich pins ישפרו את התצוגה של מאמרים, מתכונים ומוצרים בתוך פינטרסט. אם יש לך תכנים כאלה באתר – כדאי לטפל ב- rich pins.
כדי לוודא שיש לך rich pins פשוט הקליקי על הקישור הזה, והדביקי לתוך השדה קישור לעמוד שיש בו מטא דאטה. עכשיו פועלים לפי ההוראות.
צעד חמישי: להתחיל לנעוץ
פינטרסט יציג לך פיד של תמונות, ויתאים אותו אישית לטעם שלך ולצרכים שלך. נסי להתמקד בנישה שאת פועלת בה, ולנעוץ תמונות של קולגות ומתחרים. צרי לעצמך לוחות, ואל תשכחי לנעוץ לתוכם גם את התמונות מתוך האתר שלך.
ועצה אחרונה לפני פרידה: כמו בכל רשת חברתית, כדי להשיג הצלחה בפינטרסט צריך לבקר הרבה, ללמוד את השפה הפנימית ולקבל השראה מחשבונות מצליחים.