זוכרים את זה ש… פייסבוק הייתה סתם מקום לפגוש בו אנשים ולשמוע מה קורה עם החברים מהצבא?

אז הימים האלה עברו, כלו, חלפו מהעולם.

זה נכון שאנשים עדיין מבלים שעות וימים ברשתות, מחווים דעות, משוויצים בתמונות ועושים לייק לחברים. הרשתות החברתיות הן עדיין ‘חברתיות’, אבל זה בעצם מסווה שיושב על אג’נדות של המון גורמים בעלי אינטרסים שמנסים לקדם את העסק שלהם ולמכור שם דברים. ואם זה עובד בשביל כולם… אז גם העסק שלך חייב להיות שם.

ועכשיו לגיטימי לשאול: למה, בעצם? איך תמונות של בחורות בביקיני קשורות לעסק שלי? התשובה טיפה מורכבת, אז קבלו פוסט עם 10 סיבות טובות וחזקות לבנות נוכחות דיגיטלית בסושיאל.

1 – ביסוס אמון

כשיש לך עסק דיגיטלי זה לא כמו חנות שנכנסים אליה מהרחוב, קונים מוצר והולכים. אנשים מהססים מאד לפני שהם מזמינים מוצר מעסק חסר פנים ולא מוכר… הם לא יכולים לדעת בוודאות שהמוצר אכן ייארז, יישלח, יגיע אליהם. הם לא יכולים לגעת במוצרים ולהתנסות בהם. והם חוששים לתת את פרטי האשראי לגורם לא ידוע.

הרשתות החברתיות הן הדרך שלך לבנות קהילה, להציג את עצמך ואת השירותים שלך, לנהל דיונים ולהציג לקוחות מרוצים. לקוח פונטציאלי שקופץ לפייסבוק ורואה שם קהילה שוקקת ומעורבת – מקבל אישור חזק מאד לכך שאפשר לסמוך על העסק.

2 – ביסוס סמכות

הדוגמה החביבה עלי לעניין הזה היא קרין גורן. אנחנו קונים את הספרים שלה כי היא הפכה לדמות מוכרת, ואנחנו סומכים על המתכונים שלה. עסק שנשען על סמכות מקצועית (למשל: טיפול, בישול, אימון, ייעוץ…), צריך לשאוף לפעול כמו קרין גורן. כשמפרסמים עצות טובות וטיפים מועילים על בסיס קבוע – חשבונות המדיה החברתית הופכים לבסיס של ידע ומידע שאנשים רגילים לסמוך עליו ולהתעניין בו.

3 – זיהוי המותג

המותג שלך זה לא קוקה קולה – צריך להשקיע אנרגיה ומאמץ כדי שאנשים יזכרו ויזהו אותו. הרשתות החברתיות זה עוד מקום שבו אנשים יכולים לפגוש את המותג שלך, להתחיל להכניס אותו למודעות ולהתעניין בו. בהנחה שהשקעת בדברים כמו לוגו ושפה עיצובית – אפשר לכבוש לאט לאט את תשומת הלב של קהל היעד. בקישור הזה יש פוסט שלם על מיתוג למתחילים.

4 – בידול

האתר שלך הוא חיה די מוגבלת. אפשר לשים שם בלוג ולהוסיף תכנים מעניינים, אבל בגדול – רוב האתרים נראים אותו דבר. אנשים נכנסים, בודקים מה יש לך להציע ועושים רכישה (או שלא). ברשתות החברתיות יש לך הרבה יותר מקום לניסוי וטעייה, ואפשרות להראות את כל הצבעים והגוונים של העסק המיוחד שלך.

5 – משוב מהעוקבים

לא קל להגיע לשם… אבל ברגע שיש לך קהילה מעורבת רכשת נכס שיווקי אדיר. אפשר לראות למה העוקבים עושים לייק ומה משאיר אותם אדישים. איזה שאלות מציתות דיונים ואילו נושאים מבריחים עוקבים. ואפילו – באיזה מוצרים כדאי להשקיע? כמה מלאי כדאי להעמיד? בעבר היה צריך לשלם המון כסף ליועצים שייבנו עבורך בדיקות וקבוצות מיקוד וסקרים ומחקרים. היום יש לעסקים קו ישיר אל קהל היעד!

6 – כלי פרסום מעולים

יש לך מבצע מגניב? דף נחיתה שעובד מעולה? מוצר חדש על המדפים?

הרשתות החברתיות מציעות לך כלי פרסום מעולים. אבל כדי להשתמש בכלי הפרסום האלה צריך שיהיה לך חשבון עסקי שממנו אפשר לבצע את הקמפיינים הממומנים. ובמילים אחרות: עוד סיבה לפתוח חשבון ברשת החברתית הקרובה ללבך.

7 – קהלים חדשים

למצוא לקוחות חדשים? זה אחד האתגרים הכי גדולים לעסק קטן. בסך הכל, אם אני אתלה שלט ברחוב, רוב האנשים בכלל לא יתעניינו בו. כלומר, כרגע השקעתי כסף טוב בפרסום שעובד באופן חלקי. אבל ברשתות החברתיות אנחנו משחקים על מגרש חדש! אפשר לבנות קמפיינים שפונים בדיוק של קרן לייזר לאנשים שמעניינים אותנו. וככל שאני אשקיע יותר בקמפיינים כאלה ובבניית הקהילה ברשתות החברתיות – האלגוריתם יזהה באופן טוב יותר את האנשים הנכונים בשביל העסק שלי.

8 – לקדם את העסק במנועי חיפוש

חשבונות מצליחים ברשתות החברתיות עוזרים לדחוף את העסק שלך גבוה יותר בתוצאות החיפוש בגוגל. גוגל מנהל מערכת יחסים די מורכבת עם הרשתות החברתיות, אבל הוא בהחלט מושפע מהבאזז שיש בחשבונות שלך.

9 – להשיג הקלקות לחנות

הקמת חנות מקוונת? זה מרגיש כמו הישג אדיר, אבל אז הימים עוברים (ועוברים), ואף אחד לא מבקר בה. וכשאין כניסות לחנות זה אומר שגוגל לא רואה אותה ולא משפר את הדירוג שלה!! כאן נכנסות לתמונה הרשתות החברתיות, שיכולות להזרים נתח נאה מאד של כניסות לתוך האתר ולתוך החנות – גם באופן אורגני וגם בעזרת קידום ממומן.

10 – שת”פים

שיתופי פעולה זה קטע חזק שעובד היטב. בהנחה שבחרנו עסק נכון לשתף איתו פעולה – שני העסקים מגיעים לקהלים חדשים ומשיגים עוד מכירות. וכל זה בחינם! כמובן שכדי להשיג שת”פים צריך נוכחות חזקה ברשתות החברתיות. מ.ש.ל.

זה הכל! ואם השתכנעתם שהעסק שלכם צריך נוכחות במדיה החברתית – זה הרגע לעבור לפוסט הבא שמסביר איך בונים נוכחות במדיה החברתית.