לפני אי-אילו שנים נתקלתי במאמר שטען שאפשר לבנות אתר גם בלי שום רקע טכנולוגי ובלי לדעת לתכנת. המאמר ההוא טען שאין שום בעיה, פשוט עושים את זה עם וורדפרס.

באותם ימים התחלתי לחשוב על הקמת בלוג, אבל לא רציתי להשקיע אלפי שקלים בהקמה של אתר. מצד שני, היה לי קשה להאמין שזה עד כדי כך לא מסובך. כאילו, אם זה כל כך קל אז למה לא כולם עושים את זה? אז התחלתי לברר וגיליתי שהתשובה פשוטה: כולם דווקא כן עושים את זה! זה באמת עד כדי כך קל ופשוט להקים אתר וורדפרס, וזה לא דורש ממך שום יכולת מיוחדת. מי שמסוגלת להזמין סרט בנטפליקס יכולה לבנות אתר וורדפרס.

הדבר המגניב בוורדפרס הוא הקטע של תבניות העיצוב. יש אינסוף תבניות עיצוב, שמתאימות לכל מטרה ולכל טעם. אנחנו רק צריכים לבחור את התבנית שמתאימה לטעם ולצרכים הספציפיים. ברגע שעשינו את זה – נגמר הסיפור! קיבלנו אתר שנראה כמו התבנית שרצינו, ואפשר להתחיל להכניס לתוכו את התכנים והמידע.

הדבר הפחות מגניב בוורדפרס הוא ממשק המשתמש. זו מערכת לא כל כך אינטואיטיבית, ובהחלט יש כאן איזושהי עקומת למידה. מצד שני, ברגע שהאתר מוכן ולמדנו להכיר את ממשק המשתמש – העבודה פשוט זורמת. אפשר לתקן ולשנות בקלות את כל התכנים באתר, ויש לנו שליטה מלאה על איך שהוא נראה ועל מה שכתוב בו. זה אומר שאני יכולה לקדם את העסק שלי ואת המטרות שלי בעצמי, בלי להיות תלויה באנשי מקצוע שלוקחים המון כסף לכל דקה של עבודה.

בקיצור, בואו נעבור לת'כלס.

איך מקימים אתר וורדפרס?

  1. כצעד ראשון, אנחנו נרכוש דומיין עבור האתר, כלומר ניגש לחברת רישום דומיינים ונבחר כתובת אינטרנט עבור האתר. המחיר תלוי בביקוש לשם הספציפי שאנחנו רוצים, אבל בגדול זה יעלה משהו בין שקלים בודדים לכמה עשרות שקלים.
  2. הצעד הבא יהיה לבחור חברת אירוח (אני ממליצה על חברת SPD). חברת האירוח מאחסנת את האתר על השרתים החזקים שלה, והיא מאבטחת, מגבה ומפעילה אותו. אירוח כזה יעלה לנו כמה עשרות שקלים בחודש.
  3. הצעד השלישי הוא לחבר בין הדומיין לבין חברת האירוח. זה אומר שאנחנו ניגשים לחברה שממנה רכשנו את הדומיין ומכניסים במקום המיועד לכך את מספרי השרתים של חברת האירוח.
  4. הצעד הרביעי הוא להתקין וורדפרס על האתר. מדובר בתהליך פשוט בממשק של חברת האירוח, ומכיוון שמדובר בלחיצת כפתור – כנראה שחברת האירוח תשמח לעשות זאת עבורכם.
  5. זהו, הגענו לצעד החמישי והאחרון: להתחיל לעבוד באתר הוורדפרס שלכם.

איך עובדים בממשק הניהול של וורדפרס?

הצעד הראשון שלך יהיה ללמוד איך להתחבר לממשק הניהול של וורדפרס. נכתוב את שם הדומיין והסיומת בשורת הכתובת של הדפדפן ואז נוסיף את הביטוי: wp/admin.

ככה:

lihiswed.com/wp-admin

עכשיו נקבל חלונית שמבקשת שם משתמש וסיסמה:

שם המשתמש והסיסמה נקבעים במהלך ההתקנה של וורדפרס. אם אין לך את המידע הזה – צריך לברר עם חברת האירוח.

כשנכנסים לתוך ממשק הניהול של וורדפרס, רואים את 'מאחורי הקלעים' של אתר הוורדפרס שלך. בפעם הראשונה שנפתח את וורדפרס נגיע למסך שנקרא לוח הבקרה, ונראה הודעות שיובילו אותנו צעד אחרי צעד בצעדים הראשונים להתקנת האתר. ההמלצה שלי היא לזרום עם המדריך הזה.

כשנתחיל את העבודה עצמה, אלה הדברים הראשונים שנרצה להבין ולשלוט בהם:

  1. בחירת תבנית העיצוב – תחת עיצוב
  2. תכני דפי האתר – תחת עמודים
  3. ניהול התפריט הראשי של האתר – תחת עיצוב

כמובן שההסבר הזה ראשוני מאד. מה עושים (למשל) אם רוצים להוסיף חנות? איך בדיוק מחליפים את תבנית העיצוב? איך פותחים ומנהלים בלוג?

האפשרות הברורה היא פשוט להתחיל לעבוד ולעשות חיפוש בגוגל בכל פעם שמתעורר צורך לא צפוי. אבל יש עוד אפשרות:

קורס וורדפרס למתחילים

בניתי עבורכם קורס שלוקח אתכם צעד אחר צעד דרך כל השלבים שמניתי למעלה, החל מרכישת הדומיין ועד לאתר תדמית מקצועי ומגניב. וכל זה בקלות, במהירות ובעלות אפסית!

הקורס הזה יעבוד גם גם בשביל מי שמרגיש חוסר ביטחון מוחלט (כמו שאני הרגשתי) וגם עבור מי שנרתע מטכנולוגיה מורכבת (כמוני). אם קודים ותכנות עושים לך פריחה – זה הקורס הנכון בשבילך.

כדי לרכוש את הקורס – הקליקו כאן!